- (9 strony)
-
- 1
- 2
- 3
- →
- Ostatnia »
Adder 7 - Bieżące poprawki lista ostanich zmian
Napisano 05 luty 2010 - 22:31
tutaj będziemy prezentowali ostatnie poprawki w programie w zakresie błędów
04.02.2010
PageRank - poprawiony system na serwery 64bitowe
Wyszukiwanie pozycji w Google w narzędziach i szczegółach strony - poprawione, przeciwban, różne języki, sprawdzanie link
Dodawanie do katalogów - poprawione wyciąganie zbioru katalogów do użycia
Obecnie pracujemy nad opcją "na dziś" oraz dodawaniem do WordPress (planujemy na PN wdrożenie)
w ciągu 2 tyg sytuacja z wszystkimi błędami powinna być całkowicie opanowana. Za obecne problemy przepraszamy i dokładamy wszelkich sił całego zespołu aby jak najszybciej wyeliminować wszystkie bugi.
Maile na temat błędów wszystkie są odczytywane, jednak czasem ze względu na ich powtarzani się i duża ilość nie jesteśmy w stanie odp tego samego dnia.
Pozdrawiam serdecznie i życzę wysokich pozycji w Google
Enterso
Wojciech Kłodziński
Napisano 06 luty 2010 - 15:42
Proszę żeby Pan zamieścił tutaj o informacje kiedy już Adder 7 będzie poprawnie działał. Albo o powiadomienie wszystkich użytkowników emailem że program funkcjonuje już poprawnie.
Nie mam czasu i nerwów aby sprawdzać czy adder zaczął działać już czy nie. Czy przestał już dodawać wpisy bez polskich znaków, które przecież negatywnie rzutują na markę mojej firmy.
Apeluje o profesjonalizm
Napisano 08 luty 2010 - 09:34
- detekcja katalogów nadal nie działa
- pojawia się więcej ERR
- Licznik " Do wysłania" pokazuje te same wartości dla wszystkich stron.... ?!
- przy dodawaniu ręcznym nadal pojawia się podwójny adres strony katalogu tzn. link do katalogu wygląda tak:
http://moja_domena.pl/adder/ADRESKATALOGU.pl
- NIE DZIAŁAJĄ "SZCZEGÓŁY" DLA DANEJ STRONYhttp://www.domena.pl/adder/site_details.php?id= (NOWOŚĆ)
głębiej nie zaglądałem - problemy jakie były takie sąZałączone pliki
add.gif (15,26 KB)
Ilość pobrań: 9
Napisano 09 luty 2010 - 23:44
Nie działa mi nadal :
1. przydzielanie stron do odpowiednich Grup.(wszystkie strony należą do jednej grupy i nie da się tego zmienić po zmianie efekt nie zostaje zapisany )
2. Automatyczne dodawanie precli .( artykuły przygotowane zgodnie z opisem nie zostają dodawane )
3.Fora phpBB są dodawane ale bez Zainteresowań .
4.W kolumnie wysłano naliczają się tylko niektóre wpisy a w rzeczywistości jest ich więcej.
Mam nadzieje że szybko będą kolejne poprawki .
Pozdrawiam
Napisano 10 luty 2010 - 00:51
Z Zauważonych błędów.
1. CRON robiąc pagerank daje -1 ręczne pagerank daje 0
2. Lista stron do dodania. Wszystkie wyłączone mają wyłączone wpisy automatyczne i zgłaszanie do serwerów. Przy dodawaniu ręcznym Wysyłanie -> uruchom dodaje wszystkie z listy a nie ten co wybrałem i liczniki "do wysłania" ustawiają się na jedną wartość.
3. Kodowanie w qlweb nie działa dla iso do innych katalogów nie doszedłem
4. Przy braku kategorii / podkategorii NCS lub NSC "brak podkategori - popraw" po poprawie i ponownym ręcznym puszczeniu dodawania nie ponawia do już użytych katalogów
5. nie wiem czy dobrze się wyrażę ale podczas detekcji katalogów nie odczytuje poprawnie czy dany katalog jest z tokenem czy bez (na 4000katalogów które uzbierałem wszystkie są bez tokena)
6. jak dam dodawanie ręczne i wyskoczy lista katalogów do których się nie dodało / dodało to w linku do strony jest z adresem http://mojadomena.pl/nazwakatalogu.pl
to na tyle nie wiem jak resztę ująć w słowa więc przemyślę to jeszcze
Z sugestii (nie chcę się wtrącać w założenia do programu)
1. podczas detekcji katalogów można by od razu odczytać kodowanie danego katalogu i trzymać w bazie, moim zdaniem byłoby szybciej niż odczyt podczas dodawania
2. lista kategorii i podkategori poszczególnych katalogów by się przydała tak żeby przy dało się przejrzeć do czego mogę dodać. Teraz jest zaznacz i niewiedz czy gdzieś taka kategoria / podkategowia występuje.
3. lista dodanych katalogów nie taka w okienku tylko taka normalna z filtrowaniem gdzie dodało, gdzie nie dodało, gdzie trzeba podać token (jak będzie zczytywało) wczoraj dzisiaj w miesiącu
to na tyle ide spać i czekam na opinie o tym wpisie
pozdrawiam
dydy
gg:5143228
Napisano 10 luty 2010 - 00:56
linki z brakiem lub podwójnym http:// po dzisiejszej aktualizacji powinny być poprawione.
większość z tych podpunktów jest w trakcie rozwiązywania - codziennie jest puszczana aktualizacja z kilkoma poprawkami - parę dni i będzie po wszystkich błędach.
Napisano 11 luty 2010 - 07:33
lista stron
Notice: Undefined index: integrityCheck in /../adder/SLFix.php on line 37
Notice: Undefined variable: searchStringQuery in /../adder/site_list.php on line 100
Notice: Undefined variable: searchStringQuery in /..../adder/site_list.php on line 144
pozdrawiam
TG
Napisano 11 luty 2010 - 14:49
7.1729
Napisano 17 luty 2010 - 17:54
1. poprawiony zapis konfiguracji na serwerach gdzie w SQL nie było schematu tabel (pojedyńcze przypadki)
2. zapisywanie ilości pokazywanych stron na lista stron
3. nowa stopka w A7
4. Program partnerski - wdrożenie
5. poprawki z doborem listy katalogów do obsłużenia
6. wordpress - RER pojawia się gdy jest błąd rejestracji, URA - nie pojawiał się gdy był sukes (stąd pozory że nie działało), raporty te w przyszłości będą w zakładce użytkownicy (ponieważ de facto dotyczą wszystkich stron a nie pojedyńczej)
7. poprawienie aktualizacji z Adder 6 do Adder 7 (aby przenosił poprawnie treści precli)
8. dodanie w narzędziach generatora map stron
9. wyszukiwanie nowych katalogów w Google - zwiększenie ilości przeszukań do 1000 (było tylko 100)
10. prace nad zwiększeniem szybkości programów i serwerów seoadder.info - szybsze aktualizacje i pobranie odświeżenia licencji
Obecne prace nad PL znakami we wpisach, detekcją katalogów w przypadku 503(obciążenia serwera) oraz wiele innych
kolejny raport postaram się jak najszybiciej dosłać z długa listą
Napisano 18 luty 2010 - 23:35
Użytkownik dydy dnia 17 lutego 2010 - 18:42 napisał
7.1780 co nowego?
ps. tak odnosnie pp. Rozroznianie po mailu. zarejestrowalem sie na rozne loginy na ten sam email i mi nic nie powiedzialo. nie ma przypomnij dane, ew jak macie zaszyfrowane haslo to zmien haslo na maila.
sory nie mam klawiatury a nie chce mi sie pl znakow wstawiac
Napisano 19 luty 2010 - 08:25
Użytkownik Enterso W. Kłodziński dnia 05 lutego 2010 - 22:31 napisał
tutaj będziemy prezentowali ostatnie poprawki w programie w zakresie błędów
0.02.2010
PageRank - poprawiony system na serwery 64bitowe
Wyszukiwanie pozycji w Google w narzędziach i szczegółach strony - poprawione, przeciwban, różne języki, sprawdzanie link
Dodawanie do katalogów - poprawione wyciąganie zbioru katalogów do użycia
Obecnie pracujemy nad opcją "na dziś" oraz dodawaniem do WordPress (planujemy na PN wdrożenie)
w ciągu 2 tyg sytuacja z wszystkimi błędami powinna być całkowicie opanowana. Za obecne problemy przepraszamy i dokładamy wszelkich sił całego zespołu aby jak najszybciej wyeliminować wszystkie bugi.
Maile na temat błędów wszystkie są odczytywane, jednak czasem ze względu na ich powtarzani się i duża ilość nie jesteśmy w stanie odp tego samego dnia.
Pozdrawiam serdecznie i życzę wysokich pozycji w Google
Enterso
Wojciech Kłodziński
Witam - Panie Wojciechu !
5.02.2010 - w piątek pisał Pan, że w PN (poniedziałek) planujemy wdrożenie dodawania do WP, co więcej - w ciągu 2 tygodni sytuacja z wszystkimi błędami powinna być całkowicie opanowana .... czyżby dzisiaj mijały owe wspomniane 2 tygodnie, i będzie działała funkcjonalność z dodawaniem do WP i ML na którą WSZYSCY czekają ?
Tomasz
Napisano 20 luty 2010 - 22:38
Użytkownik tomayw dnia 19 lutego 2010 - 08:25 napisał
5.02.2010 - w piątek pisał Pan, że w PN (poniedziałek) planujemy wdrożenie dodawania do WP, co więcej - w ciągu 2 tygodni sytuacja z wszystkimi błędami powinna być całkowicie opanowana .... czyżby dzisiaj mijały owe wspomniane 2 tygodnie, i będzie działała funkcjonalność z dodawaniem do WP i ML na którą WSZYSCY czekają ?
Tomasz
To nic. Jest już 20.02.2010 a dalej informacji nie ma
Napisano 20 luty 2010 - 22:49
Ja już skończyłem się "pocić" nad tym programem.
Zaglądam już tutaj tylko z ciekawości ale widzę że forum
"umarło" po niezapowiedzianej zmianie adresu forum.
Napisałem o tym post i oczywiście został usunięty....
zresztą niech usuwają kolejne.
Już inne fora jak słyszałem piszą o tej wersji
ja natomiast jeszcze się wstrzymuje, czekam 10 dni.
Pozdr
Epos
Napisano 22 luty 2010 - 21:50
Użytkownik wodzu dnia 10 lutego 2010 - 09:52 napisał
detekcja nie działa
Do wysłania nadal te same wartości dla wszystkich stron...
w sumie tylko szczegóły działają... nadal Adder nie spełnia swoich funkcji
Aktualna wersja - Adder to: 7.1790 - nie działa to co miało działać ..., poza tym nikt nie odpisuje - może adder nie dodaje wpisów do http://forum.enterso.pl ... może wyskakuje w raporcie - NAS ERR albo RER ... ?
Napisano 24 luty 2010 - 07:41
Użytkownik tomayw dnia 23 lutego 2010 - 21:33 napisał
;> całe szczęście że nie miałem opisów z polskimi znakami bo na pierwszym polskim znaku ucina wpis
przykład http://katalog.nep.pl/info-26337.html Prolotech - narzędzia i opis Na naszej stronie znajdziecie Państwo
- (9 strony)
-
- 1
- 2
- 3
- →
- Ostatnia »

Logowanie