Błędy priorytetowe
Napisano 08 lutego 2010 - 14:16
Wydaje mi się, że i nam nabywcom i wydawcy programu zależy żeby funkcjonował sprawnie.
Każdy ma zapewne inne priorytety poprawek. Ja poniżej w kolejności podaje te które uważam za najważniejsze:
1) prawidłowe wpisy do katalogów z polskimi znakami
2) dodawanie założonej ilości wpisów na dzień, zgodnej z ustawieniami.
3) dodawanie wpisów do WP
Dwa pierwsze uważam za krytyczne bez których nie warto uruchamiać dodawania, bo może być więcej szkód niż pożytku.
Trzeci jakby niezbędny do uzyskania efektów do których służy progam.
Ponieważ sam program ma coś 6 tysięcy katalogów itp w swoich zasobach, to pozwoli na niezbędne minimum użytkowania programu do chwili opanowania problemów z dodawaniem, identyfikacją nowych, cronów .... Oczywiście chciałbym dodawać nowe katalogi, ale zasoby programu pozwolą mi trochę poczekać.
A jakie błędy są dla Was najważniejsze?
pozdrawiam
TG
Napisano 08 lutego 2010 - 14:35
Testuję teraz addera na 1 wpisie, 1 katalogu mini, jednym wordpresie i jednym phpbb. (wszystkie moje więc mam wgląd)
na razie 2 RER i jeden NSC
Jak chociaż to przejdzie to dodam inne moje, jak przejdą to ruszam.
Na razie wszystko mam wyłączone.
Napisano 08 lutego 2010 - 15:08
Jeśli chodzi o nas, priorytetowo potraktowaliśmy dokładnie wspomniane wyżej sprawy:
1) prawidłowe wpisy do katalogów z polskimi znakami- zostało naprawione, proszę obserwować czy wszystko funkcjonuje poprawnie
2) dodawanie założonej ilości wpisów na dzień, zgodnej z ustawieniami- zostało to dopracowane,
3) dodawanie wpisów do WP- zostało zrobione, proszę obserwować realizację tego zadania
Proszę obserwować efekty i na bieżąco dawać znać, czy wszystko w porządku.
Napisano 09 lutego 2010 - 12:11
Testuję teraz addera na 1 wpisie, 1 katalogu mini, jednym wordpresie i jednym phpbb. (wszystkie moje więc mam wgląd)
na razie 2 RER i jeden NSC
Jak chociaż to przejdzie to dodam inne moje, jak przejdą to ruszam.
Na razie wszystko mam wyłączone.
Napisano 12 lutego 2010 - 07:55
Użytkownik Enterso Iwona dnia 08 lutego 2010 - 15:08 napisał
Jeśli chodzi o nas, priorytetowo potraktowaliśmy dokładnie wspomniane wyżej sprawy:
1) prawidłowe wpisy do katalogów z polskimi znakami- zostało naprawione, proszę obserwować czy wszystko funkcjonuje poprawnie
2) dodawanie założonej ilości wpisów na dzień, zgodnej z ustawieniami- zostało to dopracowane,
3) dodawanie wpisów do WP- zostało zrobione, proszę obserwować realizację tego zadania
Proszę obserwować efekty i na bieżąco dawać znać, czy wszystko w porządku.
Niestety daję znać że nadal są problemy z uzyskaniem wpisów z polskimi znakami.
pozdrawiam
TG
Napisano 12 lutego 2010 - 09:10
Użytkownik tomg dnia 12 lutego 2010 - 07:55 napisał
Fakt. Tylko Hurricane dodaje mi poprawnie.
I widzę że "Precle WordPress z powiązanymi użytkownikami [24] :".
Co to jest do czego służy i czemu mi się coś takiego dodaje.
Testuję tylko na 1 stronie i wordpresy mocnelinki i forma są wyłączone.
Jeżeli powiązało to chciałbym wiedzieć z czym i jak się tam dostać.
pozdrawiam
dydy
Napisano 12 lutego 2010 - 10:05
Użytkownik dydy dnia 12 lutego 2010 - 09:10 napisał
I widzę że "Precle WordPress z powiązanymi użytkownikami [24] :".
Co to jest do czego służy i czemu mi się coś takiego dodaje.
Testuję tylko na 1 stronie i wordpresy mocnelinki i forma są wyłączone.
Jeżeli powiązało to chciałbym wiedzieć z czym i jak się tam dostać.
pozdrawiam
dydy
Podejrzałem wpisy w qlwebach z 11-13 stycznia i polskie znaki są widoczne prawidłowo.
Czyli wygląda na to, że nastąpił jakiś błąd przy kolejnych poprawkach.
Chyba, że jest inne wytłumacznie
Napisano 09 marca 2010 - 16:00
Krytyczne błędy wyłączające automatyczne dodawanie.
sekcja --> Artykuł (ustawienia dla katalogów - Presel page)
1) dla witryny www.domenaA.pl - program akceptuje poprawnie przygotowane i zapisane tytuły (ilość znaków). Po czym w błędzie podaje tak: "Tytuł artykułu: najkrótsza wersja tytułu artykułu nr 1: "" nie może być tak krótka. Proszę rozszerzyć ten tytuł do przedziału od 5 do 40 znaków."
Nie cytuje w ogóle treści tytuły do którego ma wątpliwości!
dla witryny www.domenaB.pl - program nie zwraca uwagi na długość tytułu czy krótki czy długi wszystko akceptuje (???)
2) Artykuł ma przygotowane 9 akapitów zbliżonej długości budowanie z 6, nie występują przy tym komunikaty o zbyt krótkim lub zbyt długim artykule a pomimo to dostaje informacje
"Treść artykułu: artykuł powinien składać się z min. 6 akapitów, w przeciwnym wypadku nie będzie unikalny"
i znowu blokowanie automatycznego dodawania jak głosi komunikat.
3) Różnica pomiędzy zapisaną konfiguracją a otrzymywanymi komunikatami o błędach konfiguracji np.
czyszczę cache przeglądarki firefox loguje się do administratora, widzę ostatnio zmienione opisy dla danej witryny konkretnie nowe "wymiarowe" tytuły a po wciśnięciu "zapisz konfigurację" pojawia się błąd pokazujący treść wcześniejszych!!! tytułów o niewymiarowej treści oraz informacja o niemożności automatycznego dodawania. To wygląda jak przyjmowanie zmian których defacto nie akceptuje (???)
4) W raportach występują wpisy do katalogów zaznaczone jako dodany a w rzeczywistości po sprawdzeniu okazuje się, że w katalogu nie ma wpisu. Adder próbuje dodać do katalogu tematycznego z poza ustawionej dla niego listy katalogów. W efekcie czego raport pokazuje np 8/10 wpisów dokonanych z czego naprawdę jest ich mniej 3-4
Podpisuje się pod tym, że program powinien w trybie ekspresowym zacząć pracować jak należy dodając wpisy do wordpress czy tez inne a przede wszystkim wypełniać założona dzienną normę.
-
pozdrawiam
PK

Logowanie