Witam, w wersji adder 6 podczas konfiguracji można było zapisać stronę jako nową. Łatwo było wtedy dodać kilka stron o podobnej konfiguracji w przeciągu kilku minut. Czy jest taka możliwość w adder 7 ? Czy każdą stronę trzeba konfigurować od nowa ? Pozdrawia.
Strona 1 z 1
Zapisanie nowej strony
Napisano 23 lipiec 2010 - 08:22
z tego co ja pracuje na a7 to Tom mówi prawdę lecz nie do końca, możesz skopiować konfiguracje lecz jest jeden szkopuł.
Mianowicie możesz dodać 2 strony przypuśćmy o adresie www.cos.pl lecz ta druga musi miec bez www czyli cos.pl i będziesz miał na liście stron 2 te same strony z www i bez www o identycznej konfiguracji oczywiście możesz sobie to dowolnie modyfikować.
fajnie by było jak by to działało na grupach ze tworzysz sobie 4 grupy np. gr1 glqwb gr2 huricane gr3 precle gr4 scuttle i w kazdej z grup możesz dodać tą samą strone lecz z inna konfiguracja.
Mianowicie możesz dodać 2 strony przypuśćmy o adresie www.cos.pl lecz ta druga musi miec bez www czyli cos.pl i będziesz miał na liście stron 2 te same strony z www i bez www o identycznej konfiguracji oczywiście możesz sobie to dowolnie modyfikować.
fajnie by było jak by to działało na grupach ze tworzysz sobie 4 grupy np. gr1 glqwb gr2 huricane gr3 precle gr4 scuttle i w kazdej z grup możesz dodać tą samą strone lecz z inna konfiguracja.
Napisano 24 lipiec 2010 - 00:36
1. Czy robienie 5 konfiguracji dla różnych katalogów dla tej samej strony jest wskazane? Myślę, że tak. Jednak patrząc na 99% osób, nikomu by się nie chciało ich tyle robić. Lepiej po prostu zastosować nie 3 opisy a 15 opisów - na to samo wyjdzie.
2. "Zapisz jako nowa strona" działa niemalże identycznie jak w Adder 7 zapisanie "na podstawie już istniejącej konfiguracji.
2. "Zapisz jako nowa strona" działa niemalże identycznie jak w Adder 7 zapisanie "na podstawie już istniejącej konfiguracji.
Napisano 24 lipiec 2010 - 14:49
Ad. 1 Ja mam jedną konfigurację której nie zmieniam od jakiś 2 lat. I nie ma duplikatów :-)
Linum.pl
Informatyk na mojej uczelni :-)
Instalacja Adder 5,6 i 7: 29 / 39 zł
Konfiguracja strony w Adder: 50 zł / 99 / 149 zł
Importowanie katalogów do Adder: 9 zł
Porada: 99 zł
Informatyk na mojej uczelni :-)
Instalacja Adder 5,6 i 7: 29 / 39 zł
Konfiguracja strony w Adder: 50 zł / 99 / 149 zł
Importowanie katalogów do Adder: 9 zł
Porada: 99 zł
Strona 1 z 1